marţi, 14 iulie 2020/

Procesatorii de miere din Moldova au participat la expoziția London Honey Awards 2020, care se desfășoară anual în capitala Marii Britanii. În cadrul ediției din anul curent, două companii membre ale Asociației Exportatorilor de Produse Apicole din Moldova (AEPAM), au obținut medalii de aur, argint și bronz pentru cinci soiuri de miere autohtonă.

Printre produsele premiante prezentate de membri ai AEPAM se numără:

Medalie de Aur
– miere polifloră, compania Regina Naturii S.R.L.
Medalie de Argint
– miere polifloră Imperiul Apis, compania Vastdial&Co S.R.L.
– miere de lavandă, compania Regina Naturii S.R.L.
– miere de salvie, compania Regina Naturii S.R.L.
Medalie de Bronz
– miere de tei, compania Regina Naturii S.R.L.

Companiile Regina Naturii S.R.L. (satul Costești, r. Ialoveni) și Vastdial & Co S.R.L. (satul Bulboaca, r. Anenii Noi) se ocupă cu procesarea și exportul mierii de albini.

Expoziția London Honey Awards desemnează cei mai buni producători de miere în cadrul a două secțiuni: Premiul pentru Calitate și Premiul pentru Ambalaj. Scopul principal al concursurilor este informarea cultivatorilor de miere, a producătorilor de miere, a apicultorilor, a producătorilor și comercianților cu amănuntul, care distribuie în mod legal produsele standardizate, pentru a păstra și a îmbunătăți calitatea produsului de marcă, promovând produse apicole de înaltă calitate sub toate aspectele de utilizare și consum.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *