Miere de Tei

Mierea de Tei produsă în Moldova transmite esența florii de tei, cu o culoare aurie și o aromă florală caracteristică mierii din Europa de Est. Mierea de tei moldovenească este de o dulceață medie, cu aciditate scăzută.

Miere de Salcâm

Mierea de Salcâm din Moldova stabilește standardul pentru o calitate înaltă, cu culoare albă-transparentă și aromă delicată. Mierea este făcută din nectarul Robinia pseudoacacia, rezistă la cristalizare și este ușoară la gust.

Miere polifloră

Mierea polifloră moldovenească reprezintă o concentrație de arome care reflectă multitudinea de flori din mediul rural. Culoarea chihlimbarului indică beneficiile pentru sănătate ale acestui amestec de nectare de flori sălbatice.

Miere de salvie

Miere de salvie – este o miere monofloră strânsă de albine de la florile de salvie. Este un tip de miere deschis la culoare cu reflexie spre alb. Cristalizează destul de repede.

Miere de floarea soarelui

Miere de floarea soarelui – se caracterizează prin gust plăcut, aromă slabă. În stare lichidă este aurie – deschisă, cu nuanţe chihlimbarii. Cristalele sunt mari, cristalizează foarte repede, de multe ori chiar în celulele fagurilor, din cauza aceasta ne fiind prea bună pentru iernarea albinelor.

Miere de coriandru

Mierea de coriandru – are o culoare roșiatică cristalizeaza cremos, este foarte aromată și parfumata, este un ideal pansament gastric (datorita pH-ului usor alcalin) și are efecte benefice pentru
tratarea ulcerului și a gastritelor hiperacide.

Miere de mai

Mierea de mai este obținută în general din culesul albinelor de la pomi fructiferi, lucernă, rapiță, salcîm și alte flori de primăvară.
Mierea de mai are o culoare galben-roșiatic deschis iar în formă cristalizată este un galben pal spre alb. Este dulce, are gust și aromă fină.