Producția de miere este înrădăcinată în tradiția moldovenească. Chiar și în zilele noastre, dealurile domoale din această țară agricolă sunt presărate cu stupii țăranilor și apicultorilor de talie mică.

De la aceste începuturi tradiționale, a apărut o industrie modernă a apiculturii, care produce o miere dintre cele mai calitative disponibile pe piața europeană. Cu adevărat, calitatea înaltă a mierii moldovenești se datorează naturii artizanale a producției de miere din Moldova. Apicultorii de talie mică sunt capabili să își monitorizeze îndeaproape stupii, pentru a separa soiurile florale de miere, pentru a menține sănătatea coloniilor de albine și pentru a recolta mierea, atunci când aceasta ajunge la calitatea de vârf.

Lucrând cu producători artizanali, exportatorii de miere din Moldova consolidează și prelucrează produsul în conformitate cu standardele stricte de sănătate și siguranță. Lucrând cu rețele de apicultori de încredere, consolidatorii sunt capabili să ofere produse de înaltă calitate și în cantitățile solicitate de cumpărătorii internaționali.

Astăzi, Moldova produce aproximativ 6000 tone de miere pe an, producția crescând cu aproximativ 3% pe an. Un număr tot mai mare de apicultori, consolidatori și prelucrători s-au reorientat către producția ecologică, pentru a răspunde cererii pieței și a îmbunătăți în continuare calitatea mierii moldovenești.